3G nu ook beschikbaar in de lucht

17 december 2015

Business-2-300x224Bellen, sms versturen en mobiel internetten vanuit een vliegtuig hoog boven de oceaan is nu ook mogelijk. AeroMobile, een dochteronderneming van Panasonic, heeft hiervoor een dienst ontwikkeld.

 

 

Volgens de leverancier van telecomoplossingen is het nu mogelijk om met een 3G-netwerk vanuit een vliegtuig te bellen, sms-versturen of mobiel te internetten. Het gebruik van 3G aan boord van het vliegtuig moet meer snelheid voor de eindgebruikers opleveren dan huidige inflight WiFi-voorzieningen. Het 3G-netwerk maakt net als de bestaande technologieën gebruik van satellieten om verbinding te maken met mobiele netwerken op de grond.

AeroMobile-How-it-works-with-logo-300x225

Gebruiksvriendelijker
De leverancier stelt veder dat het gebruik van een 3G-netwerk aan boord van een vliegtuig vaak gebruiksvriendelijker is dan de huidige inflight WiFi-systemen. Eindgebruikers hoeven minder procedures te doorlopen en makkelijker kunnen inloggen, aldus AeroMobile. Bovendien betalen zij voor het gebruik internationale roamingtarieven die automatisch met hun telefoonrekening worden verrekend. Eindgebruikers betalen dus niet voor een nieuwe dienst. Air Berlin gaat als eerste luchtvaartmaatschappij de dienst implementeren, in eerste instantie op zijn A320-vloot voor Europese bestemmingen

Advertenties