Gfk: Nederlanders in ruime mate voorzien van mobiele devices

15 december 2015

smartphonesNederlanders zijn in ruime mate voorzien van mobiele devices en daardoor groeit dit marktsegment nauwelijks meer. Dit stellen de marktonderzoekers van Gfk Nederland in een recent gepubliceerd onderzoek.

 

 

Volgens de marktspecalisten zijn de meeste Nederlanders inmiddels van een of meerdere mobiele apparaten voorzien. De groei van de verkoop van dit soort devices is daarom gestokt, aldus de specialisten. Uit de onderzoeksresultaten van de tweede helft van 2015 blijkt dat het aantal bezitters van mobiele apparaten gelijk is gebleven. Inmiddels heeft, volgens de cijfers van Gfk, 80 procent van de Nederlanders een smartphone. Dit zijn ongeveer 10,6 miljoen mensen die over een smartphone beschikken. Ook heeft eveneens 80 procent eveneens de beschikking over een laptop. Het tabletbezit blijft steken op 65 procent,  86 miljoen landgenoten,  en  dat van e-readers op 23 procent. Het aantal bezitters van meer vaste apparaten als pc’s en smart televisies is blijven steken op respectievelijk 60 en 34 procent.

trends-info-groot

Weinig interesse in smart watches

De onderzoekers stellen verder dat zij weinig interesse voor mart watches tegenkomen. Was in de maand december van het vorig jaar nog misschien 17 procent van plan om en smart watch te kopen, deze maand is dit percentage gehalveerd naar 7 procent. Tot slot constateren de marktonderzoekers nog dat het gebruik van adblockers op mobiele devices erg sterk toeneemt. Een kwart van de Nederlanders zou deze toepassingen gebruiken op een of meerdere devices. Op mobiele devices is dit nog echter beperkt; ongeveer 7 procent van de respondenten geeft aan op een mobiel device te gebruiken.

Advertenties