Android vindt weg terug op Europese markt

11 december 2015

AED1449649604_485_news_slideshow_image_28x285In de vijf grootse telecommarkten lijken op Android gebaseerde smartphones weer een comeback te maken na een tijd van daling. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Kantar World Panel ComTech.

 

 

Uit het onderzoek van de marktexperts blijkt dat eind oktober van dit jaar de verkoop van Android-smartphones in de vijf grootste Europese markten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, voor het eerst sinds exact een jaar is toegenomen. Vooral in Frankrijk, Italië en Spanje steeg het marktaandeel van Android. De verkoop van Apple-smartphones, die tot dan toe in Europa sterker was dan die van Android, daalde licht. Wel groeide nog het marktaandeel, vooral in het Verenigd Koninkrijk. De experts verwachten dat deze maand, december 2015, de markt nog iets zal aantrekken vanwege seizoensverkoop. Van de respondenten geeft 25 procent aan een iPhone te willen kopen en 38 een op Android gebaseerde smartphne van Samsung.

 

Schermafbeelding 2015-12-10 om 10.51.55

Markt in de VS
De onderzoekers van Kantar vergeleken de smartphoneverkoop in de vijf grootste Europese markten met die in de Verenigde Staten. Daar blijft juist sinds een jaar de verkoop van iPhones tegenvallen ten gunste van die van Android-toestellen. Apple heeft op dit moment 33,6 van de smartphonemarkt in de VS in handen. De rest zijn voornamelijk op Android gebaseerde toestellen en een klein beetje Windows Phone.

Advertenties