Nederlandse tabletpenetratie neemt toe

10 december 2015

banner-smartphones-tablet_640_0Steeds meer huishoudens in Nederland beschikken over een tablet. Dit constateren de onderzoekers van Telecompaper op basis van de laatste cijfers uit het derde kwartaal van dit jaar.

 

Uit het onderzoek van de telecomspecialisten blijkt dat inmiddels ongeveer 67 procent van de Nederlandse huishoudens over tenminste één tablet beschikt. In het derde kwartaal van 2014 bedroeg de tabletpenetratie in Nederlandse huishoudens nog 56 procent. Wel lijkt de tabletpenetratie zich te stabiliseren. Volgens de experts steeg het percentage in Q3 2015 met 1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar. Het verschil tussen Q2 2015 en Q1 205 bedroeg nog 3 procent. Van de Nederlandse huishoudens heeft veder 42 procent één tablet in huis en heeft precies een kwart twee of meer tablets.

Overige onderzoeksresultaten
Naast de tabletpenetratie, bekeken de onderzoekers ook in welke Nederlandse huishoudens tablets zijn te vinden. In eenpersoonshuishoudens zijn tablets minder populair in vergelijking met meerpersoonshuishoudens. Zo heeft 52 procent van de eenpersoonshuishoudens een tablet, tegenover maar liefst 75 procent van de huishoudens met meerdere personen. Ook huishoudens met een hoger inkomen, boven de 60.000 euro, hebben met 78 procent vaker één of meer tablets. Voor huishoudens met een lager inkomen, lager dan 20.000 euro, geldt dit voor 57 procent.

Advertenties