Home > Branchenieuws > LTE-A steeds vaker de norm in mobiele netwerken

LTE-A steeds vaker de norm in mobiele netwerken

7 december 2015

LTELTE-Advanced (LTE-A)-technologie wordt wereldwijd in snel tempo uitgerold. Dit constateren onderzoekers van 4G Americas in een onderzoek. Ook opvolgers krijgen sinds kort hun momentum en zullen een basis gaan vormen voor toekomstige 5G-netwerken, zo signaleert het rapport.

 

Volgens het rapport van de experts  bestaan er nu wereldwijd 430 commerciële LTE-netwerken. Daarnaast zijn er nu 100 commerciële netwerken op de eerste opvolger van standaard LTE, LTE-Advanced. In totaal zijn er nu, volgens het onderzoek, mondiaal 907 miljoen eindgebruikers van LTE. Tegen 2020 zal dit ongeveer 3,6 miljard zijn. Voor de nabije toekomst verwachten de experts dat nagenoeg alle mobiele operators in de wereld LTE-A zullen hebben uitgerold binnen hun netwerken.

Doorontwikkeling
Voor de toekomst verwachten de specialisten ook dat mobiele operators zullen voortborduren op LTE-A. Zij zullen de recent door 3GPP geaccordeerde standaard LTE-Advanced Pro gaan adopteren. Daarnaast zullen beide technologieën een basis gaan vormen voor 5G, zo verwacht 4G Americas. Wel zullen LTE-A en LTE-A Pro nog voor vele jaren eindgebruikers gaan bedienen, voordat de echte 5G-netwerken tot volledige wasdom zijn gekomen.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws