Nederlanders bewaren vaker oude smartphone of kopen tweedehands

3 december 2015

New-Music-App-by-Amit-RaiNederlanders bewaren hun oude smartphone vaak als een reservetoestel of kopen een tweedehands smartphone. Dit blijkt uit het eerder gepubliceerde 2015 Global Mobile Consumer Survey van accountants- en adviesorganisatie Deloitte.

 

 

Volgens de telecomexperts van de accountants- en adviesorganisatie zijn oude en tweedehands smartphones voor Nederlandse eindgebruikers nog altijd zeer interessant. Wanneer zij een nieuwe smartphone aanschaffen, bewaren zij vaak hun oude smartphone als reservetoestel. Ook geven zij vaak na aanschaf van hun nieuwe smartphone hun oude weg aan vrienden of familie voor hernieuwd gebruik. Ook heeft 13 procent van de Nederlandse eindgebruikers hun oude smartphone te koop aangeboden. Hieruit blijkt, aldus Deloitte, dat smartphones van vooral premiummerken jaren na hun introductie nog een grote waarde behouden.

Oorzaken langer gebruik

Volgens de experts vervangen Nederlanders hun smartphone voornamelijk wanneer deze beschadigd is of daadwerkelijk kapot is. Daarom stellen Nederlandse consumenten de aanschaf van een nieuwe smartphone uit en verlengen het gebruik van hun huidige device. Belangrijkste achtergrond hierbij is dat smartphones tegenwoordig niet zo snel meer verouderd raken als voorheen. De meeste recent gelanceerde smartphones van premiummerken kunnen nog steeds de laatste versie van het mobiele besturingssysteem aan of beschikken over voldoende specificaties om mooie foto’s te blijven maken en de meest populaire apps te ondersteunen. Dit verlengt volgens Deloitte de gebruikswaarde van de smartphones en is een stimulans voor het gebruik van tweedehands smartphones.

Advertenties