Mobiele breedband breekt door in Afrika

1 december 2015

africaHet aantal mobiele breedbandverbindingen in Afrika neemt zeer sterk toe. Dit constateren de marktspecialisten van Ovum.

 

 

 

Volgens onderzoek van de Britse marktonderzoekers waren er eind 2014 op het Afrikaanse continent ongeveer 147 miljoen mobiele breedbandverbindingen. Over vijf jaar, in 2020, zijn dit er volgens de experts 1 miljard. Mobiele breedband krijgt hiermee een steeds groter aandeel op de mobiele markt van het continent. Eind 2014 bedroeg het marktaandeel van mobiele breedband op de Afrikaanse mobiele markt slechts 17 porcent van het totaal aantal van 884 miljoen mobiele verbindingen. Tegen 2020 zal dit uit 76 procent van het voorspelde totaal  van 1,32 miljard mobiele abonnementen in Afrika. Volgens jaar zal het aantal mobiele abonnementen de 1 miljard gaan overschrijden.

Africacom

Groeifactoren en markten

Belangrijke groeifactoren voor mobiele breedband in Afrika zijn de voortgaande uitrol van 3G W-CDMA-netwerken en 4G LTE-netwerken en de groeiende beschikbaarheid van goedkope smartphones en andere data-devices op het continent. De grootste markt is die van Zuid-Afrika, gevolgd door die van Angola, Kenia, Nigeria en Gh

Advertenties