Inflight WiFi neemt een grote vlucht

26 november 2015

wifi_usage_600x264Het aantal wereldwijde vliegtuigen dat rondvliegt met een inflight WiFi-systeem aan boord neemt de komende vijf jaar spectaculair toe. Dit stellen de marktonderzoekers van Juniper Research.

 

Het wereldwijd aantal met inflight WiFi-systemen neemt de komende vijf jaar een hoge vlucht. De experts verwachten in hun onderzoek dat het aantal connected vliegtuigen stijgt van 3.200 dit jaar naar meer dan 10.400 in 2020. Dit betekent een verdriedubbeling. De belangrijkste ontwikkeling die hieraan bijdraagt, is dat in plaats van de huidige stand-alone systemen, inflight WiFi steeds meer een optie wordt die de vliegtuigfabrikant bij het toestel meelevert. Hierdoor komt inflight WiFi binnen het bereik van low-cost luchtvaartmaatschappijen. Het onderzoek geeft aan dat vooral deze maatschappijen ook daadwerkelijk voor de groei gaan zorgen.

Meer aandacht voor BYOD
Een andere trend die de toename van inflight WiFi bevordert, is dat steeds meer airlines, vooral ook weer de low-cost, toestaan dat passagiers eigen mobiele devices aan boord gebruiken voor hun entertainment. Hiermee kunnen passagiers, met behulp van een in het vliegtuig aanwezig WiFi-systeem, door de airline gestreamde content bekijken en beluisteren. Hierdoor kan de airline weer op een in-seat entertainmentsysteem besparen, het vliegtuiggewicht omlaag brengen en dus weer kosten besparen. Ook signaleren zij dat een met het internet verbonden inflight entertainmentsysteem eigenlijk een ‘must have’ voor luchtvaartmaatschappijen gaat worden.

Advertenties