Onderzoek: Smart cell-uitrol dit jaar op schema

25 november 2015

SmallCellDeployment(1)De wereldwijde uitrol van small cells is dit jaar goed op schema. Dit constateren de marktonderzoekers van ABI Research in een onderzoek.

Volgens de marktexperts ligt de uitrol van small cells door wereldwijde mobiele operators voor 2015 op schema. Het aantal uitgerolde small celles in mobiele netwerken groeit dit jaar met 43 procent. Belangrijkste oorzaak hiervan is, aldus het rapport, dat mobiele operators zich met small cells nu meer richten op het verbeteren van de netwerkcapaciteit in plaats van het alleen maar vergroten van mobiele dekking. Small cells zijn, aldus de onderzoekers, een goede manier om snel de netwerkcapaciteit te verhogen in gebieden met veel mobiel dataverkeer, zoals i stadscentra.  Ook blijken de mobiele operators de meeste problemen rondom de uitrol van small cells, zoal backhaul, energievoorziening, vergunningen en locaties, te hebben geneutraliseerd. Vooral als ze speciale Small Cells as-a-Service (SCaaS)-toepassingen van netwerkleveranciers gebruiken.

4G-cellen populairste segment

De specialisten constateren dat op 4G gebaseerde small cells het snelst groeiende segment zijn. Belangrijke reden hiervoor is dat deze vooral worden uitgerold in locaties met veel publiek, bijvoorbeeld concerthallen en stadions, en in binnensteden. Het aantal op LTE gebaseerde small cells en de omzet hieruit dit jaar en tot 2020 ieder jaar verdubbelen. Tegen 2020 vertegenwoordigt dit type small cells ongeveer 85 procent van het totaal, aldus ABI Research. De regio Azië – Pacific en landen als Zuid-Korea en Japan zijn tegen 2017 al verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van het totaal aantal uitgerolde small cells.

Advertenties