Home > Branchenieuws > Onderzoek: Mobiel telefoon minder vaak gebruikt voor communicatiedoeleinden

Onderzoek: Mobiel telefoon minder vaak gebruikt voor communicatiedoeleinden

24 november 2015

mobile-commerceMobiele telefoons fungeren steeds vaker als middel voor andere toepassingen dan communicatie. Dit blijkt uit een onderzoek van Telecompaper’s Consumer Panel naar het gebruik van mobiele telefoons. Het gebruik als televisieafstandsbediening, navigatiemiddel of live televisiekijken zitten erg in de lift.

 

De mobiele telefoon als puur communicatiemiddel lijkt steeds meer te hebben afgedaan, aldus het onderzoek van de telecomspecialisten.  De overige functionaliteit van de mobiele devices wordt voor veel eindgebruikers de belangrijkste gebruikstoepassing. Uit het onderzoek blijkt dat de alarmfunctionaliteit voor de meeste respondenten de belangrijkste gebruikte toepassing van een mobiele telefoon is. Vijf op de tien onderzochte eindgebruikers geeft dit aan. Voor 46 procent fungeert de mobiele telefoon vooral als een horloge. Daarnaast gebruikt 44 procent van de respondenten zijn mobiele telefoon voor bankzaken.

Stijging multimediagebruik
De onderzoekers constateren verder dat het gebruik van mobiele telefoons voor multimediadoeleinden groeit. Gebruik als afstandsbediening voor de televisie, navigatiemiddel of om live televisie te kijken. Gebruikte in 2013 nog 5 procent van de respondenten voor live tv-kijken hun mobiele telefoon, in 2015 is dat toegenomen tot 10 procent. Als oorzaak hiervan stellen de onderzoekers dat dit komt door de toename van het aantal smartphones. Tot slot geven de experts aan dat mobiele telefoons nog nauwelijks worde gebruikt als bedieningsmiddel voor slimme thermostaat en CV-ketel en als afstandsbediening voor een harddiskrecorder.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws