GSMA: Noord-Amerika sterkste mobiele markt ter wereld

17 november 2015

650-me-na-2015-2Noord-Amerika is de sterkste mobiele markt ter wereld en blijft dit voorlopig. Dit concludeert de wereldwijde brancheorganisatie van de telecomindustrie GSMA in een onderzoek. De mobiele industrie draagt daarnaast ook flink bij aan de economie van deze regio.

 

Uit het onderzoek van de wereldwijde brancheorganisatie komt naar voren dat de Noord-Amerikaanse mobiele mart al enige tijd de sterkste ter wereld is. Het aantal mobiele eindgebruikers in deze regio groeit flink, nieuwe technologie wordt snel omarmd, het mobiele gebruik is hoog en ook de omzet neemt flink. Daarbij komen nog, aldus de onderzoekers, ook dat Noord-Amerikaanse bedrijven vaak het voortouw nemen in de ontwikkeling van mobiele ecosystemen, zoals op het gebied van hardware, toegangstechnologieën, mobiele besturingssystemen en nieuwe apps en diensten. Vooral de sterke implementatie van 4G draagt bij aan de leidende rol van Noord-Amerika op mobiel gebied. Inmiddels heeft 98 procent van de huishoudens in de Verenigde Staten dekking en 92 in Canada.

Groei datagebruik
Mobiele operators in de regio rollen inmiddels snel toegevoegde technologie en diensten uit, zoals LTE-A en VoLTE. De komst van 4G vergroot ook het mobiele datagebruik. Gemiddeld gaat het mobiele datagebruik in de regio jaarlijks met 42 procent toenemen tot 2019 tot gemiddeld 11 GB per eindgebruiker per maand. Het wereldwijde gemiddelde ligt, volgens de GSMA, dan op 4 GB per mobiele eindgebruiker. Vooral apps van derde partijen en zeker video zorgen voor deze flinke toename van het gemiddelde dataverbruik.

Schermafbeelding 2015-11-16 om 10.13.56

Bijdrage aan economie

De onderzoekers van de telecombrancheorganisatie concluderen in hun onderzoek ook dat de mobiele sector in Noord-Amerika substantieel bijdraagt aan de economie. In 2014 bedroeg de bijdrage van de sector aan de Noord-Amerikaanse economie ongeveer 670 miljard dollar. Dit is ongeveer 3,5 procent van het BNP van de regio. Tegen 2024 zal dit bedrag zijn toegenomen tot 750 miljard dollar, aldus de GSMA. Veder bood de Noord-Amerikaanse mobiele sector aan ongeveer 2,2 miljoen mensen werk in 2014 en droeg ongeveer 74 miljard dollar bij aan belastingen voor de publieke sector. In totaal investeerden Noord-Amerikaanse mobiele operators ongeveer 35 miljard dollar in hun netwerken.

Advertenties