Home > 4G, Branchenieuws, Consumenten, Mobiele devices, Mobiele diensten, Mobiele markt, Mobiele toepassingen, Nederland, Omzet, Smartphones, Wearables > 4G-smartphone veruit meest verkochte smartphone in Nederland

4G-smartphone veruit meest verkochte smartphone in Nederland

17 november 2015

smartphone-penetrationDe meeste in Nederland verkochte smartphones in het derde kwartaal van 2015 zijn 4G-smartphones. Dit constateren de marktonderzoekers van Gfk-Nederland in een kwartaalonderzoek over de Nederlandse retailsector.

Uit het kwartaalonderzoek blijkt dat in het afgelopen kwartaal 92 procent van alle in Nederland verkochte smartphones een 4G-smartphone was. In dezelfde periode een jaar eerder, in 2014, was dit nog 77 procent. In het derde kwartaal van dit jaar is de totale smartphoneverkoop in Nederland met 3 procent gestegen. Ook wearables , zoals fitness trackers en health trackers en smart watches, waren in het derde kwartaal van dit jaar flink in trek. In totaal steeg de verkoop het aantal fintness trackers in Q3 2015 met 115 procent, het aantal health trackers met 117 procent. Smart watches deden het volgens Gfk Nederland nog iets beter dan de andere categorieën.

Omzet telecommarkt

De onderzoekers keken ook naar de afzet van de hele Nederlandse telecommarkt. In het derde kwartaal van dit jaar steeg de omzet in de Nederlandse telecommarkt met 10 procent vergeleken met Q3 2014. In Q1 en Q2 2015 lag de toename van de omzet nog op 16 procent. Vooral de afzet van smartphones en de daarbij behorende accessoires, zoals headsets en opladers, doen het goed op dit moment. De omzet uit mobiele accessoires steeg in het laatste kwartaal met 20 procent.

Advertenties