Home > Branchenieuws, Breedband, Consumenten, Glasvezeltechnologie, Internet, Kabeltechnologie, Nederland, Onderzoek, Vast breedbandinternet > Meer Nederlanders denken na over alleen breedbandabonnement

Meer Nederlanders denken na over alleen breedbandabonnement

11 november 2015

Network-Switch-SDNAlleen een breedbandabonnement wordt voor meer Nederlanders een serieuze optie. Dit blijkt uit onderzoek van de experts van Telecompaper.

 

 

 

Volgens het onderzoek van de telecomexperts geeft 13 procent van de ondervraagden uit het onderzoek aan dat zij veel interesse hebben in een breedband-only abonnement van een operator of andere aanbieder. Dit is een op de acht respondenten. In 2014 lag dit percentage nog op 6 porcent. De belangrijkste reden voor de verdubbeling van het aantal geïnteresseerden is volgens de onderzoekers van Telecompaper in lijn met de laatste trends. Door het grote non-lineaire televisieaanbod kiezen steeds meer eindgebruikers ervoor om kabel- of andere televisieabonnementen op te zeggen. Ook neemt het gebruik van vaste telefonie al jaren af ten gunste van mobiele telefonie. Daarnaast geeft 22 procent aan enige interesse te hebben in het alleen afnemen van breedband en niet van vaste telefonie of televisie. De meerderheid, 65 procent, geeft aan geen interesse te hebben in alleen breedband.

Leeftijden
Uit het onderzoek blijkt veder dat er wel verschil bestaat onder leeftijden als het gaat om de interesse in breedband-only. Jongeren, in de leeftijd tussen de 20 en 29 jaar, hebben iets meer interesse dan andere leeftijden. Daarnaast blijken vooral alleenstaanden, 8 procent,  in deze optie te zijn geïnteresseerd.

Advertenties