Home > Branchenieuws, Mobiele devices, Onderzoek, Smartphones, Telecomkosten > Displayschade smartphones neemt wereldwijd toe

Displayschade smartphones neemt wereldwijd toe

10 november 2015

cracked-iphoneSteeds meer eindgebruikers van smartphones krijgen te maken met kapotte of gebarsten beeldschermen na een val van hu device. Dit blijkt uit recent wereldwijd onderzoek van smartphoneleverancier Motorola.

 

 

Uit het wereldwijd uitgevoerde onderzoek, India, China, Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, van de smartphonefabrikant blijkt dat ongeveer de helft van het aantal respondenten wel eens te maken heeft gehad met een gebroken display van zijn of haar device.  Ongeveer 21 procent van de respondenten belt nu met een toestel met een gebroken scherm of een barst in het scherm.

Redenen
Voornaamste reden van het breken van de displays is, aldus het onderzoek, het per ongeluk laten vallen van het toestel. Hierbij liet de helft van het aantal respondenten het toestel uit de handen vallen, viel 32 procent uit een broekzak en viel 27 procent uit iemands schoot bij het opstaan. Opvallend is dat 5 procent van de respondenten aangeeft dat het scherm brak toen het toestel naar iets werd gegooid. Bij 7 procent van de respondenten brak het scherm tijdens het maken van een selfie.

Meeste brekers

India loopt als land met de meeste gebroken telefoonschermen voorop met maar liefst 65 procent van de respondenten. Mexico volgt met 64 procent en China is derde met 63 procent. Brazilië scoort precies 50 procent. Eindgebruikers in westerse landen gaan voorzichtiger met hun toestellen om. In het Verenigd Koninkrijk ligt, volgens Motorola, het percentage op 38 procent en in de VS op 34 procent.

bounce_infographic_v3-01 (2)

Advertenties