Home > Branchenieuws, Mobiele abonnementen, Mobiele diensten, Mobiele operators, Nederland, Onderzoek, Telecomkosten > Bill shock nog steeds probleem voor Nederlanders

Bill shock nog steeds probleem voor Nederlanders

9 november 2015

li-bill-shock-620-is50188191Veel Nederlanders blijken nog steeds last te hebben van onverwachte hoge telefoonrekeningen of bill shock. Dit blijkt uit onderzoek van de telecomexperts van Telecompaper.

 

 

Volgens onderzoek van het Conusmer Panel van de telecomspecialistenheeft 30 procent van de Nederlanders met een mobiel abonnement in de afgelopen twee jaar last gehad van een onverwachte hoge mobiele telefoonnrekening of bill shock. Wel blijkt uit cijfers van het ministerie van Economische Zaken dat het afgelopen jaar, vooral door maatregelen van de mobiele operators, mobiele eindgebruikers minder last hebben van onverwachte hoge rekeningen.

Gemiddeld buitenbundelgebruik
De specialisten constateren onder meer dat het gemiddelde buitenbundelgebruik het afgelopen jaar is gedaald. Lag dit bedrag in 2014 nog op een gemiddelde 25 euro, in 2015 is dat bedrag gedaald naar 18 euro. Ook blijkt dat 62 procent van de extra rekeningen niet boven de 10 euro uitkomt. Verder heeft 24 procent van de respondenten wel eens een hogere rekening gehad van tussen de 10 en 25 euro en 18 procent tussen de 25 en 50 procent.

Advertenties