Vraag naar mobiele accessoires blijft toenemen

4 november 2015

ZOOM+H1+HANDY+RECORDER+ACCESSOIRES+CASQUESmartphones pimpen met de laatste accessoires blijft nog erg in trek. De marktspecialisten van ABI Research constateren in een onderzoek dat de komende vijf jaar de accessoiremarkt nog redelijk groeit.

Uit het onderzoek van de specialisten blijkt dat tussen dit jaar en 2020 de mondiale markt voor mobiele telefoonaccessoires jaarlijks met 4,3 procent blijft groeien. Zij verwachten dat dit marktsegment dit jaar ongeveer  een omzet boekt van 81,5 miljard dollar en in 2020 ongeveer 101 miljard dollar. Iets meer dan de helft van alle aankopen van mobiele accessoires gaat in Azië plaatsvinden, aldus ABI Research.

Mobiele hoesjes een must
De onderzoekers constateren verder dat beschermhoesjes de meest snelstgroeiende accessoires zijn op de mobiele markt. Daarna komen oplaadapparaten, schermbeveiligers en head sets. Doordat smartphones steeds lichter worden en vaker ver technologie als NFC en draadloos opladen beschikken, worden smartphones steeds kwetsbaarder aan de buitenkant en is een beschermend hoesje haast een absolute must geworden, aldus het onderzoek. De categorie die de komende vijf jaar de meeste omzet gaat opleveren, zijn de head sets. Dit segment groeit tussen 2015 en 2020 met jaarlijks 5,7 procent. Consumenten willen graag steeds meer investeren in een goed head set nu het aantal smartphones wereldwijd toeneemt, er betere eigenschappen komen, zoals noise cancelling, en doordat er steeds meer online muziek beschikbaar is, zo concluderen de experts

Advertenties