Omzet IoT -en M2M-hardware neemt toe

3 november 2015

iotWereldwijd neemt de omzet aan hardwaretoepassingen voor M2M en het Internet of Things (IoT) flink toe. Vooral als het gaat om devices binnen de industriële en commerciële sectoren. Dit concluderen de marktonderzoekers van ABI Research.

Uit het onderzoek blijkt dat de adoptie van M2M- en IoT-toepssingen in vooral de industrie leidt tot een grotere omzet aan hardware voor deze mogelijkheden. De experts stellen in hun onderzoek dat de omzet van M2M- en IoT-devices in de industriële en commerciële sectore de komende vijf jaar, tot 2020, met dubbele procentpunten zal toenemen. In 2020 wordt een totale omzet van meer dan 1 miljard dollar voor deze devices verwacht.

Toepassingen
De voornaamste groei van hardwaretoepassingen voor industriële en commerciële M2M- of IoT-applicaties zijn gateways die de devices met een bedrijfsnetwerk of een cloudomgeving verbinden. Vooral industriële sectoren, die lange vervangingsperiodes kennen voor het vervangen van hardware, hebben hier vaak behoefte aan. De gateways voor M2M- en IoT-toepassingen kunnen bovendien de bestaande apparatuur verbeteren en aanvullen, zo stellen de experts. Op deze manier kan in deze omgevingen de netwerkdekking worden verbeterd, zonder dat daarbij de werkzaamheden hoeven te worden onderbroken. Specifiek sectoren die hiervoor worden genoemd zijn de energiesector, de industriële automatisering en bijvoorbeeld smart cities.

Regio’s
Noord-Amerika is volgens de experts de belangrijkste markt voor industriële en commerciële M2M- en IoT-toepassingen en hardware. In 2014 nam deze regio 40 procent van het totaal voor zijn rekening. Europa en Azië –Pacific komen daarna. De specialisten van ABI Research geven aan dat deze laatste regio echter zeer snel groeit en uiteindelijk snel Noord-Amerika voorbij zal gaan streven als het gaat om omzet en verscheepte producten.

Advertenties