Deep Packet Inspection vaker onderdeel analysestrategie operators

2 november 2015

Mobile-Data-Plan-UsageVaste en mobiele operators maken vaker gebruik van Deep Packet Inspection (DPI)-technologie voor het analyseren van gegevens en het gebruik van big data. Dit stellen de marktonderzoekers van Infonetics Research – IHS in een onderzoek.

Uit de onderzoeksgegevens van de marktexperts blijkt onder meer dat vaste en mobiele operators DPI blijven inzetten als tool voor het beheer van bandbreedte en het ontwikkelen van nieuwe diensten. Daarnaast gebruiken de operators DPI vaker voor analyse en dan vooral voor strategieën waarbij ze veel gebruik maken van zogenoemde big data. Dit om al het verkeer dat over hun netwerken verloopt beter te kunnen begrijpen en te analyseren.

ms15_dpi_1h15_chartToepassing van DPI
Uit het onderzoek blijkt verder dat vaste en mobiele operators nog weinig DPI-technologie gebruiken voor het virtualiseren van hun netwerken, bijvoorbeeld met behulp van NFV. Op dit gebied zijn operators, zo stellen de onderzoekers, nog erg conservatief. Wel verwachten zij dat operators DPI-technologie zullen gaan gebruiken voor betere analyse van versleuteld verkeer. Dit omdat tegen het eind van volgend jaar meer dan de helft van het wereldwijde dataverkeer zal bestaan uit versleuteld verkeer. Ook zal DPI worden ingezet bij het bestrijden van DDoS-aanvallen, wormen en virussen. Tot slot verwachten de experts dat wereldwijde markt voor DPI in 2015 zal groeien tot een omzet van 971 miljoen dollar. Dit is 15 procent meer dan in 2014.

Advertenties