Beveiligingsangst verlamt mobiel werken

29 oktober 2015

371186-mobile-privacyVeel organisaties maken mobiel werken voor hun medewerkers nog steeds lastig uit angst voor beveiligingsproblemen en gegevensdiefstal. Dit blijkt uit een recent onderzoek van digitale beveiligingsspecialist Gemalto.

Volgens de specialisten beperkt ongeveer 92 procent van de 900 onderzochte bedrijven  uit het onderzoek nog steeds de toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie en applicaties vanaf mobiele devices van medewerkers. Deze medewerkers worden daarom belemmerd in het werken buiten de deur. Hoewel bijna alle onderzochte bedrijven onderkennen dat mobiel werken voor hun medewerkers handig en gewenst is, geeft 95 procent toe dat er binnen de organisatie obstakels bestaan die mobiele toegang of verbindingen op afstand met het bedrijfsnetwerk belemmeren.

Zorgen door groei mobiele devices
De voornaamste zorgen van de onderzochte bedrijven zijn dat hun organisatie het slachtoffer wordt van een aanval door hackers door de diefstal van login-gegevens of andere kwetsbaarheden in de beveiliging. Vooral de groei van het aantal mobiele devices op de werkvloer is hiervan een belangrijke reden. Binnen de meeste onderzochte bedrijven hebben medewerkers gemiddeld de beschikking over twee mobiele devices en worden er per eindgebruiker gemiddeld drie combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden beheerd. Dit vergroot de kans op het verlies van deze inloggegevens met alle gevolgen van dien. Gemalto bepleit daarom versimpeling en sterke authenticatie op basis van een ‘as-a-service’-model.

Advertenties