Chinese hardwareleveranciers transformeren zichzelf met IoT

26 oktober 2015

iot-618x336Chinese leveranciers van hardware, zoals autofabrikanten, transformeren zich met behulp van het Internet of Things (IoT) steeds vaker een leverancier van diensten, al dan niet mobiel. Dit constateert IoT-platformleverancier Jasper op basis van de ervaringen met het eigen IoT-platform.
Volgens de aanbieder van IoT-platforms transformeren Chinese eindgebruikers van zijn platform zich meer en meer in een aanbieder van (mobiele) diensten dan alleen het aanbieden van hardware. De Chinese bedrijven maken hierbij gebruik van het speciale IT-plaform dat de leverancier heeft geleverd voor de Chinese mobiele operator China Unicom.

Toepassingen
Uit het onderzoek van Jasper naar het gebruik van zijn eigen platform blijkt onder andere dat een Chinese autofabrikant het platform gebruikt voor connected car-applicaties. Hiermee wordt vooral extra waarde toegevoegd aan de goedkopere modellen van deze fabrikant. Daarnaast gebruiken retailorganisaties het platform voor applicaties als draadloze verkooppunten en mobiele betalingen. Ook het WiFi-hotspotsegment kan van IoT-toepassingen profiteren, vooral als het gaat om het beheer van cellen, mobiele diensten en realtime diagnostics.

Advertenties