Smartphonegebruik onder Nederlanders neemt toe

19 oktober 2015

smartphone-penetrationHet aantal Nederlanders met een smartphone blijft maar toenemen. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat een absolute meerderheid van de Nederlandse mobiele eindgebruikers nu een smartphone heeft.

Uit het onderzoek van de telecomspecialisten blijkt dat in het derde kwartaal van 2015 inmiddels 84 procent van de Nederlanders met een mobiele telefoon over een smartphone beschikt. Twee jaar geleden, in 2013, lag dit percentage nog op 67 procent. Dit betekent dat de smartphonepenetratie in de afgelopen twee jaar met 25 procent is toegenomen.

Schermafbeelding 2015-10-15 om 15.56.46

Leeftijden
De onderzoekers keken ook naar de smartphonepenetratie op het gebied van leeftjidsopbouw. Vooral onder jongeren is een smartphone standaard, aldus de onderzoekers. Van de leeftijd tussen 12 tot en met 19- jaar heeft 97 procent een smartphone. Wat betreft oudere leeftijdsdoelgroepen is er nog meer ruimte voor smartphones. Van de 70 tot 79=jarigen heeft net iets meer dan de helft de beschikking over een smartphone, 51 procent. Tot slot constateren de onderzoekers dat de smartphones minder bij laagopgeleiden, 79 procent, dan hoger- en middelbaaropegeleiden, respectievelijk 86 en 84 procent, zijn te vind

Advertenties