Bedrijfssectoren gaan meer uitgeven aan mobiele technologie

13 oktober 2015

mozillaBedrijfssectoren gaan de komende vijf jaar meer geld uitgeven aan mobiele technologieën die de bedrijfsvoering moeten verbeteren. Dit constateren de marktexperts van IDC in een onderzoek. Vooral de industriesector gaat flink uitpakken.
Uit het rapport van de onderzoeksspecialisten blijkt dat veel bedrijfssectoren de komende vijf jaar hun uitgaven aan mobiele technologie flink gaan opvoeren. Gaven bedrijfssectoren in 2014 nog ongeveer 901 miljard dollar uit aan mobiele technologie, tegen 2019 zal dit zijn gestegen naar 1,2 biljard in 2019. Het meeste van dit geld zal door de bedrijfssectoren worden uitgegeven aan draadloze apparatuur en smartphones, aldus het onderzoek.

Bedrijfsgerichte diensten
Wel zullen meer bedrijfsgerichte diensten, zoals mobiele diensten voor het maken van producten en het leveren van professionele diensten,, ongeveer 17 procent van de omzet in de mobiele markt voor bedrijfssectoren voor hun rekening gaan nemen. De sectoren waarin mobiele technologie het minst gaat groeien, zijn de sectoren voor persoonlijke en consumentendiensten, media en de banksector. Deze laatste diensten zullen mobiele technologie wel gaan inzetten om hun klantverbetering te optimaliseren, loyaliteit een boost e geven en de verkoop per eindgebruiker omhoog te brengen.

Veiligheid belangrijke uitdaging

Volgens het rapport is de beveiliging van mobiele diensten voor de meeste bedrijfssectoren nog de grootste uitdaging. Daarna komt regelgeving. Vooral voor de overheidssector en de financiële sector zijn deze uitdagingen nog erg groot.

Advertenties