4G breekt nu echt door in Nederland

9 oktober 2015

4g-phone-mrt.2015Het gebruik van 4G en het bezit van voor deze mobiele technologie geschikte smartphones lijkt nu echt door te breken in Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van de telecomspecialisten van Telecompaper. Binnen een half jaar zal dit weer verder gaan toenemen, is de verwachting.
Het aantal Nederlanders dat overstapt naar 4G blijft maar toenemen. Had, volgens het onderzoek van de specialisten, in de maand september 2014 nog 27 procent van de Nederlanders een voor 4G geschikte smartphone, in de afgelopen maand is dit gestegen naar maar liefst 51 procent. Vergelen met 2013 is het 4G-smartphonebezit meer dan verdrievoudigd; van 14 naar 51 procent.  Inmiddels is al meer dan 60 procent van de op de Nederlandse markt aanwezige smartphones voor 4G geschikt.

Netwerkgebruik neemt toe
Daarnaast is het gebruik van de 4G-netwerken van de vier nationale aanbieders KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 in een jaar tijd gestegen van 12 procent in september 2014 naar 33 procent afgelopen maand. Vooral komt dit doordat, vergeleken met 2013, inmiddels vrijwel alle mobiele operators een landelijk dekkend 4G-netwerk hebben. In 2013 was er nog geen enkel dekkend netwerk aanwezig.

Intentie tot gebruik
De onderzoekers keken ten slotte ook nog naar de intentie om $G te gaan gebruiken. Van de respondenten die op dit moment nog geen 4G gebruikt, geeft 8 procent aan van plan te zijn dit binnen een half jaar te gaan gebruiken. Verder geeft 14 procent aan binnen een jaar 4G te gaan gebruiken.

Advertenties