Home > Branchenieuws, Europese zaken, Mobiele operators, Wet- en regelgeving > Europese Commissie stelt harde eisen aan telecomfusies

Europese Commissie stelt harde eisen aan telecomfusies

8 oktober 2015

European justiceTelecomoperators moeten er rekening mee houden dat de Europese Commissie eventuele fusies en overnames nauwgezet zal bekijken en een flinke afweging zal maken alvorens goedkeuring te verlenen. Dit zegt de Wallstreet Journal op basis van eventuele uitspraken van eurocommissaris voor mededinging Marghrete Vestager.
Volgens de Amerikaanse zakenkrant waarschuwt de eurocommissaris dat fusies van telecomoperators waarbij het aantal operators in een land vermindert kan leiden tot hogere prijzen voor consumenten en niet tot hogere investeringen per klant. Min of meer, zo stelt de krant, laat de eurocommissaris hiermee doorschemeren dat fusies of overnames binnen de Europese telecomsector voortaan alleen worden goedgekeurd als de betrokken operators voldoende toezeggingen doen.

Beleid al actief
Het lijkt erop dat dit beleid van de Europese Commissie al actief is. Vorige maand ging de voorgenomen fusie tussen de Deense mobiele operators Telenor en Teliasonera niet door toen de Europese Commissie hiervoor geen toestemming gaf. Volgens beide mobiele operators werd het onmogelijk een goedkeuring voor de samenvoeging te krijgen van de Europese Commissie. Dit ondanks dat beide mobiele aanbieders toezeggingen deden voor meer investeringen en het aantrekken van een derde partij in de joint-venture.

Advertenties