EU en China sluiten akkoord over samenwerking voor 5G

1 oktober 2015

europe-phone-300x247De Europese Unie en China gaan samenwerken op het gebied van de ontwikkeling van5G-netwerktechnologieen en –standaarden. Dit maakte de EC onlangs bekend.

De Europese Commissie (EC) heeft met het Chinese ministerie voor Informatietechnologie een overeenkomst getekend voor samenwerking op het gebied van 5G. Volgens verantwoordelijk Eurocommissaris Oettinger zal de kern van dit samenwerkingsverband liggen in het ontwikkelen van standaarden voor de nieuwe supersnelle mobiele technologie en de identificatie van de belangrijkste spectrumfrequenties die aan deze nieuwe netwerktechnologie voldoen. Vooral zal hierbij nadruk worden gelegd op het standaardiseren van de 5G-vereisten voor Internet-of-Things (IoT)-toepassingen.

Snelle implementatie

Het Europees-Chineese samenwerkingsverband moet al snel resultaten gaan opleveren. Tegen het einde van dit jaar moet er al overeenstemming zijn op een aantal gebieden, zoals het concept, basisvereisten, sleuteltechnologieën en een tijdsplan voor de komst van 5G. Daarnaast krijgen Europese telecom- en ICT-bedrijven een betere en eenvoudigere toegang tot de Chinese markt. De overeenkomst met China is niet uniek; eerder dit jaar sloot de EU al gelijksoortige overeenkomsten met Zuid-Korea en Japan.

Advertenties