OpenSignal: LTE groeit wereldwijd flink

29 september 2015

Schermafbeelding 2015-09-28 om 11.16.26De uitrol van LTE en daarmee de beschikbaarheid van 4G-diensten groeit wereldwijd flink. Dit constateren de specialisten van de mobiele netwerkspecialisten van OpenSignal. Ook Nederland scoort wereldwijd goed.

 

Volgens het State of LTE-onderzoek van de mobiele netwerkspecialisten neemt de beschikbaarheid van LTE en daarmee natuurlijk 4G-diensten in de wereld flink toe. Volgens hen is een mobiele internetverbinding van op zijn minst 20 Mbps in veel landen de gewoonste zaak van de wereld nu veel mobiele operators ook LTE-A uitrollen. Toch plaatsten de onderzoekers wel daarbij de kanttekening dat dit niet voor ieder land geldt. Zo zien zij snelle groei in bijvoorbeeld een opkomende markt als Oost-Europa, terwijl een early adopter van LTE als de Verenigde Staten achteruit gaat in de uitrol en snelheid van LTE- en 4G-diensten.

Zuid-Korea blijft marktleider

Zuid-Korea blijft wereldwijd marktleider als het gaat om LTE/$G-dekking en de gemiddelde snelheid van deze diensten. De onderzoekers van OpenSingnal constateerden dat dit Aziatische land een bijna volledige LTE-dekking heeft. Daarnaast liggen de gemiddelde downloadsnelheden via deze netwerken op 25 Mbps. De experts geven wel aan dat drie mobiele operators in Singapore iets hogere gemiddelde downloadsnelheden hebben, maar dat hun dekking net iets lager ligt. De onderzoekers geven in hun rapport ook aan dat de beste dekking vooral in Azië is te vinden, hoewel sommige mobiele operators, als TDC in Denemarken en KPN in Nederland, ook erg goed scoren als het om dekking en snelheid gaat.

chart-2

Nederlandse situatie
Volgens het rapport ziet de situatie er in Nederland goed uit. KPN heeft volgens het rapport de beste 4G-dekking, 87 procent, gevolgd door Vodafone met 84 procent landelijke dekking. T-Mobile noteert 72 procent en Tele2, op basis van de gegevens uit het derde kwartaal van dit jaar, 51 procent. Op het gebied van de gemiddelde downloadsnelheid scoort Nederland met 19 Mbps een wereldwijde 13de plaats. T-Mobile zou met 25 Mbps ede hoogste gemiddelde downloadnsleheid hebben in ons land. KPN volgt met 19 Mbps, Vodafone met 17 Mbps en Tele2 met 16 Mbps.

chart-3

Advertenties