Mobiele operators kunnen meer verdienen aan clouddiensten

28 september 2015

cloud-computingMobiele operators kunnen veel meer verdienen aan het leveren van clouddiensten dan zij op dit moment doen. Dit stelt cloudspecialist BCSG in en onderzoek. Vooral kunnen zij veel verdienen aan het leveren van clouddiensten aan het midden- en kleinbedrijf.
Uit het onderzoek SMB cloud services: the multi-billion dollar opportunity fot telcos van de cloudspecialist onder 500 mkb-bedrijven in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk blijkt dat veel van dit soort bedrijven een enorme behoefte hebben aan clouddiensten. Toch stellen veel van deze bedrijven nog investeringen in cloudtoepassingen uit omdat zij nog niet weten welke diensten nu het beste voor hen geschikt zijn. Van de respondenten geeft 43 procent aan dat zij graag clouddiensten willen implementeren, maar 31 procent heeft dat werkelijk gedaan.

Geen hulp telecomoperator

Uit het onderzoek blijkt dat de mkb-bedrijven eigenlijk ook niet goed weten tot welke leverancier zij zich moeten richten om de juiste cloudtoepassingen te krijgen. De consultants stellen dat vooral telecomoperators zich niet van deze enorme mogelijkheid tot het genereren van extra inkomsten bewust zijn. Ongeveer 42 procent van de respondenten geeft aan dat hun huidige telecomoperator geen enkele interesse toont. De specialisten stellen dat dit voor telecompoperators een groot probleem kan opleveren omdat de bedrijven bereid zijn om over te stappen naar die leverancier die hen de juiste cloudtoepassingen kan leveren. Daarom geeft maar liefst 52 procent van de respondenten aan dat zij bereid zijn om over te stappen naar een andere leverancier binnen de komende twee jaar.

Waarschuwing

De experts van BCSG geven in hun conclusie een waarschuwing aan telecomoperators om deze boot niet te missen.Telecomoperators moeten daarom het initiatief nemen en deze doelgroep duidelijk adresseren met voor hen geschikte cloudtoepassingen. Telecomoperators hebben een unieke positie om deze mkb-bedrijven te ondersteunen in hun cloudbehoefte. Doen zijn dit niet, dan kunnen er op termijn problemen ontstaan. Dat mkb-bedrijven langdurig telecomdiensten van vaak een aanbieder afnemen, hoeft niet te betekenen dat zij loyaal zijn en blijven, aldus de onderzoekers van de cloudspecialist.

Advertenties