Gemiddeld aantal geïnstalleerde mobiele apps op twintig


28 september 2015

iphone-appsNederlandse smartphonebezitters hebben gemiddeld twintig mobiele apps op hun telefoons geïnstalleerd. Dit concludeert een onderzoek van marktonderzoeker Motivaction en Telecompaper.
Uit het onderzoek van de specialisten blijkt dat Nederlandse bezitters van een smartphone gemiddeld twintig mobiele apps op hun telefoon hebben staan. Ook hebben zij deze twintig zelf gedownload uit een app store. Ongeveer 12 procent van de respondenten heeft zelfs veertig mobiele apps op zijn of haar smartphone staan en heeft deze tevens zelf geïnstalleerd.

TP-apps

Betaald of gratis
Het onderzoek keek tevens naar of de door de Nederlandse eindgebruikers op de smartphone geïnstalleerde mobiele apps betaald of gratis waren. Gemiddeld was 18 procent van de geïnstalleerde mobiele apps een betaalde app. Ongeveer 87 procent was een gratis mobiele app. Van alle respondenten met een smartphone gaf verder 5,5 procent geen enkele betaalde app te hebben. De onderzoekers keken ook nog naar in-app-aankopen. Bijna een op de vijf van de respondenten, 18 procent, gaf aan wel eens een in-app-aankoop te hebben gedaan. Van deze groep smartphonebezitters heeft37 procent geen idee wat ze tot dit moment aan in-app-aankopen hebben uitgegeven.

Advertenties