Bedrijven investeren flink meer in beheer van mobiele devices

22 september 2015

jack-mobile-devices-question-markBedrijven gaan de komende vier jaar flink veel meer investeren in beheersoftware voor mobiele apparatuur. Dit concluderen de Britse telecomexperts van Ovum in een onderzoek.
Volgens de Britse marktonderzoekers gaat de markt voor mobiele beheersoftware voor bedrijven de komende vier jaar gaar vervierdubbelen. De markt voor beheersoftware voor mobiele devices in het zakelijk segment zal tussen 2014 en 2019 jaarlijks met 29,5 procent toenemen. Werd in 2014 nog een totale wereldwijde omzet van 2,7 biljard dollar in dit marktsegment gerealiseerd; in 2019 zal dit maar liefst 10 miljard dollar zijn.

Van device naar app management
De onderzoekers constateren dat binnen de markt voor het beheer van mobiele devices er zich een transitie gaat voordoen. Was de software  in eerste instantie nog voornamelijk nog gericht op het beheer van persoonlijke devices op de werkvloer (MDM), nu gaat het zich meer richten op het beheer van door werknemers gebruikte mobiele apps (MAM). Tot 2016 blijft mobile device management nog wel de grootste categorie, maar daarna zal MAM het gaan overnemen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is dat mobiele apps steeds meer toegevoegde waarde gaan geven aan eindgebruikers en deze ook dus in toenemende mate op de werkvloer worden gebruikt. Welk deviec daarvoor wordt gebruikt, gaat steeds minder een rol spelen, aldus de specialisten van Ovum.

Regio’s

Tot slot keken de experts ook naar de verwachtingen voor de afzonderlijke wereldregio’s. Noord-Amerika blijft voorlopig de belangrijkste markt met een marktaandeel van 39 procent tegen 2019. In 2014 was dit nog echter 56 procent. De EMEA-regio is een goede tweede met een marktaandeel van 35 procent in 2019. Snelste stijgers zijn de APAC-regio met een jaarlijkse groei van 50 procent tot een aandeel van 19 procent in 2019 en Latijns-Amerika. Deze laatste regio groeit de komende vier jaar met jaarlijks met 48 procent.

Advertenties