Omzet mobiel en online entertainment gaat flink toenemen

16 september 2015

custome-mobile-app-development-for-entertainmnet-industries1De wereldwijde omzet aan mobiel en online entertainment gaat de komende vier jaar flink groeien. Dit constateren de marktonderzoekers van Juniper Research in een onderzoek naar dit marktsegment.

Volgens het onderzoek van de marktspecialisten boekt de mobiele en online entertainmentsector tegen 2019 een totale omzet van 300 miljard dollar. Dit is een stijging van ruim een derde vergeleken met de verwachte omzet voor dit jaar; 195 miljard dollar.

Groeifactoren
Als belangrijkste groeifactor signaleren de onderzoekers dat de adoptie van OTT-diensten voor mobiel en online entertainment, zoals streaming videodiensten, erg belangrijk is voor de groei van de omzet. Daarnaast speelt ook carrier billing een belangrijke rol. De onderzoekers geven aan dat wanneer voor mobiel en online entertainment de mogelijkheid bestaat om af te rekenen via de telefoonrekening er meer conversie plaatsvindt. Zeker omdat carrier billing een goed alternatief vormt voor het gebruik van een creditcard. Daarnaast biedt carrier billing ook voor een grotere groep mensen, bijvoorbeeld in opkomende markten, zonder bankrekening of creditcard de mogelijkheid om mobiele en online entertainmentdiensten af te nemen.

Advertenties