Tabletbezit Nederlandse huishoudens neemt toe

15 september 2015

tablet2Het tabletbezit in Nederlandse huishoudens is in het tweede kwartaal van dit jaar toegenomen. Dit stellen de marktkenners van Telecompaper in een rapport.
Volgens het kwartaalonderzoek naar het Nederlandse tabletbezit () in het tweede kwartaal van 2015, neemt het bezit in Nederlandse huishoudens toe. Op dit moment heeft twee derde van de huishoudens, 66 procent van het totaal minstens 1 tablet. Ongeveer 42 procent beschikt over slechts 1 tablet en 24 procent beschikt er over twee of meer. In Q1 2015 lag de tabletpenetratie in Nederlandse huishoudens nog op 54 procent. Telecompaper stelt op basis van deze cijfers dat tablets steeds meer een prominente plaats innemen bij Nederlandse consumenten.

Inkomens en samenstelling
Het onderzoek is door de specialisten nog verder uitgesplitst naar inkomen en samenstelling. Tabletbezit ligt hoger bij huishoudens met een bovengemiddeld inkomen. Ongeveer 56 procent van de huishoudens met een inkomen van minder dan 200.000 euro heeft 1 of meer tablets in huis. Dit percentage ligt voor huishoudens met een jaarinkomen van meer dan 60.000 euro zelfs hoger; 76 procent. Daarnaast blijkt het tabletbezit onder huishoudens met meerdere personen hoger te liggen dan eenpersoonshuishoudens. Minder dan de helft van de eenpersoonshuishoudens, 48 procent, heeft 1 tablet in huis. Stellen met thuiswonende kinderen scoren daarnaast weer veel hoger; de tabletpenetratie ligt hier op 75 procent.

Advertenties