Meer uitgaven aan mobiele infrastructuur

11 september 2015

300px-Parabolic_antennasWereldwijd geven operators weer meer geld uit aan mobiele infrastructuur en dan vooral macro cells. Dit constateren de marktspecialisten van IHS-Infonetics in een onderzoek.
Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat In het tweede kwartaal van 2015 meer geld werd uitgegeven aan mobiele infrastructuur, zoals macro cells. De wereldwijde markt nam met 2 procent toe in vergelijking met Q1 2015 en eveneens 2 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2014. In totaal werd er in het afgelopen kwartaal 11,4 miljard dollar aan macro cell-infrastructuur uitgegeven.

3G- en LTE-uitgaven meest belangrijk
De markt voor mobiele infrastructuur werd in het tweede kwartaal van dit jaar gedomineerd door toenemende 3G W-CDMA-uitgaven in de EMEA-regio en LTE-uitgaven in China. Daarnaast waren er ook substantiële 3G-uitgaven in opkomend markten, zoals in Brazilië, India, het Midden-Oosten, Myanmar, Thailand en Vietnam. Ook zal LTE steeds belangrijker gaan worden voor de mobiele infrastructuurmarkt.

LTE-uitgaven
Ook de uitgaven aan LTE worden steeds belangrijker. Waren de inkomsten uit LTE-gerelateerde uitgaven in Q2 2015 nog redelijk vlak, 1 procent groei, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder namen de uitgaven met 10 procent toe. Dit jaar verwachten de onderzoekers dat de uitgaven aan LTE-gerelateerde infrastructuur zal gaan pieken. In totaal wordt er in 2015 aan dit soort apparatuur 23 miljard dollar uitgegeven. Na 2015 zullen de uitgaven aan LTE gaan afnemen, omdat het aantal wereldwijde roll outs zal gaan dalen.

ms15_mbi_2q15_chart

Advertenties