Slimme devices vaak opgedrongen binnen bedrijven

2 september 2015

Technical-Security-And-Legal-Implications-For-BYODBedrijven dwingen hun medewerkers steeds vaker, ondanks de mogelijke bedreigingen voor de eigen netwerken en informatie, om slimme devices op de werkvloer te gebruiken. Dit blijkt uit onderzoek van beveiligingsspecialist Tripwire.

Uit het onderzoek zou onder meer blijken dat vanuit operationeel opzicht bedrijven hun medewerkers steeds vaker slimme technologie en slimme devices, zoals smartphones, laten gebruiken. Deze maatregelen staan in schril contrast met andere antwoorden van de respondenten. Zo geeft 87 procent aan dat hun werkgevers juist het gebruik van slimme devices op het bedrijfsnetwerk aan strenge regels legt.

Weinig aandacht

Uit het onderzoek komt naar voren dat medewerkers nog niet voldoende nadenken als het gaat om veilig gebruik van mobiele devices op de werkvloer. Van de respondenten geeft 62 procent aan dat zij al lang persoonlijke devices met het bedrijfsnetwerk hebben verbonden. Ook geven zij aan dat zij vaak mobiele devices via een USB-verbinding opladen met een device dat met het bedrijfsnetwerk is verbonden. Dat dit ook de nodige risico’s met zich mee kan brengen, is vaak niet bekend.

Sterke groei

Het aantal medewerkers dat al een slim mobiel device bezit en gebruikt is de afgelopen jaren flink toegenomen. In het onderzoek van de beveiligingsspecialist geeft een kwart van de respondenten aan dat zij vijf of meer slimme devices hebben. Daarnaast geeft 73 procent aan dat bij de aanschaf van een dergelijk apparaat functionaliteit voorop staat en niet de beveiliging van het device.

Advertenties