Mobiele operators investeren meer in microwave-technologie

2 september 2015

300px-Parabolic_antennasMobiele operators investeren meer in microwave-technologie voor de backhaul van telefonie- en datatoepassingen. Dit stellen de marktonderzoekers van IHS-Infonetics Research.

Volgens de marktspecialisten blijkt dat de respondenten aangeven dat tegen 2017 zij gezamenlijk meer dan 5.000 microwave-verbindingen hebben als backhaul-toepassing voor transport van telefonie en data. Ongeveer 51 procent van deze verbindingen zal Ethernet-only zijn. Om dit moment is dat nog 38 procent, aldus de specialisten. Naast voor backhaul, gebruiken de mobiele operators deze technologie ook steeds meer voor het synchroniseren van de pakketjes en het beperken van de behoefte aan TDM-oplossingen. De komende vijf jaar gaat de markt sterk naar een all-packet microwave, zo concluderen de specialisten verder.

su15_mwv_chart

Overige onderzoeksresultaten

Uit de overige onderzoeksresultaten komt veder nog naar voren dat outdoor small cell backhaul het snelst groeidende segment is dat microwave-technologie inzet. Ongeveer 70 procent van de respondenten geeft aan dat zij in 2017 deze technologie voor deze toepassing gaan gebruiken. Nu is dat nog 17 procent. Daarnaast geeft de meerderheid van de respondenten aan dat zij graag SDN-toepassingen in de microwave-apparatuur verwerkt zien. Tot slot benoemen de onderzoekers de marktleiders; dit zijn Ericsson en Aviat Networks.

Advertenties