M2M steeds belangrijker in de olie- en gasindustrie


27 augustus 2015

Petrochemical PlantM2M-devices worden steeds vaker toegepast binnen de olie- en gasindustrie. Tussen 2015 en 2019 neemt het aantal met het internet verbonden devices in deze sector na een aanvankelijke dip weer toe, zo stelt recent onderzoek van Berg Insight.

In hun onderzoek stellen de marktonderzoekers dat het aantal mobiele devices dat binnen de olie- en gasindustrie dat over een mobiele of satellietverbinding met het internet beschikt op 0,5 miljoen aan het eind van 2014. Tussen dit jaar, 2015, en 2019 groeit dit aantal jaarlijks met ongeveer 20,1 procent naar een totaal van 1,25 miljoen devices in 2019. Op dat moment hebben ongeveer 0,99 miljoen devices binnen de sector een mobiele verbinding met het internet en ongeveer 0,27 miljoen doen dat via satelliet. De onderzoekers constateerden veder dat vooral in 2014 het aantal verbindingen sterk toenam, hoewel deze aan et eind van vorig jaar vertraagde. Dit had, aldus Berg Insight, te maken met de lagere olie- en gasprijzen waardoor bedrijven minder gingen investeren. Voor de komende jaren verwachten zij echter dat de installatie van M2M-devices binnen de sector weer zal gaan toenemen.

Oorzaken
De belangrijkste oorzaken voor het populairder worden van M2M binnen de olie- en gassector zijn veiligheidsmaatregelen, milieumaatregelen, wet- en regelgeving en een groeiende vraag naar operationele efficiency. De meeste M2M-toepassingen binnen de sector worden in Noord-Amerika geïmplementeerd.
Essentieel voor bedrijfsvoering
In hun rapport stellen de experts verder dat de installatie van M2M-devices binnen de olie- en gassector vaak van essentieel belang is. De industrie wordt gekarakteriseerd door veel installaties op afgelegen en moeilijk toegangbare plekken waarbij in de meeste gevallen data alleen maar via een M2M-verbinding kan worden verstuurd. De onderzoekers constateren in hun rapport dat het in de gaten houden van de pijpleidingen en opslagtanks de twee meest gebruikte toepassingen zijn voor M2M binnen de midstream en de downstream. On-shore veldmanagement is de belangrijkste toepassing voor M2M in het upstreamsegment.

Advertenties