Operators investeren meer in VoIP- en IMS-toepassingen

26 augustus 2015

voip-met-verschillende-apparatenHet aanbieden van VoIP- en IMS-diensten blijft voor operators, zowel vast als mobiel, interessant. Dit blijkt uit onderzoek van IHS-Infonetics Research.

Uit het onderzoek blijkt dat de wereldwijde VoIP- en IMS-markt voor operators in het tweede kwartaal met 46 procent is gegroeid in vergelijking met dezelfde periode in 2014. In totaal hebben de operators wereldwijd 1,3 miljard dollar in Q2 2015 aan dit soort toepassingen uitgegeven. Voor heel 2015 verwachten de marktspecialisten dat de toename in procenten eveneens in de dubbele cijfers zal uitkomen.

VoLTE belangrijke motor
De specialisten constateren in hun onderzoek dat vooral de uitgaven aan VoLTE-toepassingen een belangrijke bijdrage leveren aan het uitgavepatroon van de operators. Vooral in Europa en in India wordt in deze technologie nu flink geïnvesteerd. Ook voor de rest van het jaar verwacht IHS-Infonetics dat er veel zal worden uitgegeven aan VoLTE- en VoWiFi-technologie. Vooral Chinese operators gaan waarschijnlijk veel uitgeven aan VoLTE-diensten. In het tweede kwartaal van dit jaar boerden ook alle andere segmenten binnen de VoIP- en IMS-markt goed. Ook de uitgaven aan Session Border Controllers (SBC) waren stevig.

ms15_ngv_2q15_chart

Markten en leveranciers

Alle wereldregio’s noteerden in het tweede kwartaal van dit jaar een groei te opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wat betreft leveranciers is Huwei marktleider, gevolgd door leveranciers als Alcatel-Lucent, straks Nokia, Ericsson, GENBAND en de VoIP- en IMS-divisie van Mitel, Marvenir.

Advertenties