Uitgaven aan mobiele backhaulapparatuur zitten in de lift

21 augustus 2015

gsm_mastMobiele operators blijven de komende vier jaar nog veel investeren in apparatuur voor mobiele backhaul. Dit stellen de specialisten van de Dell’Oro Group in een onderzoek naar de mobiele backhaulmarkt.

De specialisten stellen in hun rapport dat de mobiele backhaulmarkt de komende vier jaar, tot en met 2019, nog veel gaat opleveren. In totaal verwachten zij voor deze periode een omzet van in totaal 39 miljard dollar. Wel zal de jaarlijkse groei, zo stellen de experts, in deze periode minder sterk worden. Analyse Wanneer de experts de mobiele backhaulmarkt dieper analyseren, valt hen op dat in de komende periode de behoefte van operators aan zogenoemde Layer 2 en 3-netwerkonderdelen gaat toenemen. In het bijzonder gaat het hierbij om apparatuur die de sterkte van mobiele netwerken verder uitbreidt, zoals LTE radio-apparatuur. Ook zal tot 2019 de verkoop van routers en switches gaan toenemen.

Small cellsDell’Oro
Een andere verandering die de onderzoekers in hun rapport signaleren is dat mobiele operators de komend jaren veel meer snall cells in plaats van macro cells zullen installeren. Dit zal ook betekenen, volgens Dell’Oro, dat mobiele operators ook kleinere gerelateerde apparatuur binnen hun mobiele netwerken zullen gaan installeren. En vaak dan ook goedkopere apparatuur.

Advertenties