iOS-toestellen weer meer verkocht in Europa


20 augustus 2015

twitter-292993_640In Europa zijn er in het tweede kwartaal van dit jaar weer meer op iOS gebaseerde smartphones over de toonbank gegaan dan in eerdere kwartalen. Dit constateren de marktonderzoekers van Kantar Worldpanel ComTech.

Volgens de marktspecialisten groeide in het tweede kwartaal van 2015 de verkoop van iOS-smartphones in de vijf grootste Europese markten; het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Vooral in Frankrijk zat al vanaf het eerste kwartaal van dit jaar de wind mee voor de verkoop van iPhones. De marktonderzoekers laten echter niet zien wat de oorzaak is van deze groei. In vergelijking daalde juist de verkoop van iPhones in de Verenigde Staten. In Europa kochten eindgebruikers een iPhone voor verschillende redenen. Belangrijke eisen waren een goede betrouwbaarheid van de smartphone en langdurig gebruik. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen was vaak een reden tot aanschaf.

comtech_dataviz_aug_15

Android

Naast iOS-devices, keken de specialisten van Kantar World Panel ook naar de verkoop van Android-toestellen. In de vijf grootste Europese markten daalde deze, vooral in Duitsland. In de Verenigde Staten nam de verkoop van op Android gebaseerde toestellen juist toe. Tot slot constateerden de onderzoekers dat Europeanen vooral in een op Android gebaseerd toestel waren als het ging om schermgrootte.

Advertenties