VoIP-markt blijft maar doorgroeien

19 augustus 2015

hosted-voip-300x225De wereldwijde markt voor VoIP-diensten blijft maar doorgroeien. Dit blijkt uit onderzoek van Transperancy Market Research.

Volgens de onderzoeksresultaten groeit de wereldwijde markt voor VoIP-diensten de komende vijf jaar met een gemiddelde 9,7 procent. Bedroeg de omzet uit VoIP-diensten in 2013 nog 70,90 miljard dollar, tegen 2020 zal dit zijn gestegen naar 136,76 miljard dollar. De grootste groei van het gebruik van VoIP-diensten zal over vijf jaar in Azië-Pacific plaatsvinden. Twee jaar geleden, in 2013, was West-Europa nog marktleider.

Ontwikkelingen
De groei van VoIP komt volgens de experts vooral voor rekening van het toenemende gebruik van slimme draagbare devices, zoals smartphones en tablets. Deze devices zijn de belangrijkste drijfveer achter de groei van het aantal VoIP-diensten. Andere trends die de groei van VoIP beïnvloedden zijn onder meer de groei van VoIP-clouddiensten, de groei van mobiele VoIP, de migratie van vaste telefoonlijnen naar op IP gebaseerde draadloze VoIP- lijnen en gratis bellen voor groepen. Naar mate mobiele netwerken zich ontwikkelen zal ook het gebruik van mobiele VoIP toenemen en is daarmee een additionele groeifactor voor VoIP, aldus Transperancy Market Research. Zakelijke VoIP-toepassingen vormen nog steeds het belangrijkste segment. Tot slot constateert het onderzoek dat Microsoft met Skype, Ring Central, Viber media, Sprint, AT&T, Vonage en Avaya de belangrijkste leveranciers zijn van VoIP-diensten.

Advertenties