Home > Branchenieuws > Vaste grootzakelijke telefoniemarkt blijft dalen

Vaste grootzakelijke telefoniemarkt blijft dalen

13 augustus 2015

Telefonietoestel-1_resizedDe wereldwijde markt voor grootzakelijke vaste telefonietoepassingen blijft de komende jaren dalen. Dit constateren de marktonderzoekers van Dell’Oro Group.

Volgens de marktexperts blijft de markt voor grootzakelijke vaste telefonie de komende vier jaar dalen. In totaal zal tegen 2019 dit marktsegment een omzetwaarde vertegenwoordigen van 8 miljard dollar. Belangrijkste reden voor de achteruitgang van dit marktsegment is dat bedrijven steeds vaker voor cloudtoepassingen kiezen in plaats van stand alone apparatuur, zoals een PBX, om hun bedrijfslocaties. De komende vijf jaar zal daarom flink in cloudtoepassingen voor zakelijke vaste telefonie worden geïnvesteerd, zo stellen de specialisten.

IP-telefonie groeit
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat het aantal IP-telefoons binnen grootzakelijke ondernemingen weer gaat toenemen. Deze telefoons zullen worden geleverd door zowel bedrijven die ook andere vaste telefonietoepassingen leveren, zoals Alcatel-Lucent, Avaya en Cisco, en derde partijen als Polycom en Grandstream.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws