Onderzoek TIA: Grootste rol voor ontwikkeling 5G ligt in Azië

12 augustus 2015

5g_0Azië zal de leidende rol op zich gaan nemen als het gaat om de ontwikkeling van 5G. Dit constateert een onderzoek van brancheorganisatie Telecommunications Industry Association (TIA) naar de rol van operators bij de ontwikkeling van 5G.

Uit het onderzoek 5G Operator Survey 2015 blijkt onder meer dat de meeste operators ervan uit gaan dat de regio Azië het voortouw gaat nemen bij de ontwikkeling van 5G als de nieuwe mobiele standaard. 71 procent van de ondervraagde operators wereldwijd gaat daarvan uit. Slechts iets meer dan de helft van de respondenten, 52 procent geeft aan dat Noord-Amerika de leidende rol op zich zal nemen en 45 procent denkt dat dit Europa zal zijn. Bij deze uitrol verwacht 94 procent van de onderzochte operators dat bij de ontwikkeling van 5G een prominente rol zal zijn weggelegd voor Aziatische operators. Bijna driekwart verwacht dat dit Noord-Amerikaanse operators zijn.

developmentgraph

Drivers

Belangrijke ontwikkelingen voor 5G zijn volgens de respondenten de beschikbaarheid van meer capaciteit, 76 procent van de respondenten geeft dit aan,. Bijna driekwart, 74 procent, geeft aan dat de ontwikkeling van het Internet of Things (IoT) en daarmee verbonden devices een belangrijke drijfveer is om 5G te ontwikkelen. Andere drijfveren zijn device-to-device communicatie, internetverbindingen met weinig vertraging en virtual reality- en hologramtoepassingen.

chartbelow2

Advertenties