Tablets met een mobiele breedbandverbinding populairder


7 augustus 2015

tabletsTablets met een mobiele breedbandverbinding om mobiel te kunnen internetten worden steeds populairder. Dit stellen de marktonderzoekers van Strategy Analytics.

Uit onderzoek van de marktexperts blijkt dat zij verwachten dat de komende zes jaar, tussen 201 en 2021, het aantal tablets dat beschikt over een mobiele breedbandverbinding gaat verdubbelen. Op dit moment zijn er wereldwijd ongeveer 100 miljoen tablets met een mobiele inernetverbinding, waaronder 4G LTE-verbindingen. In 2021 is dit aantal dus verdubbeld naar 200 miljoen. De impact op het aantal totaal aantal mondiale mobiele internetverbindingen is tegen die tijd echter nog gering; 2 procent. Ongeveer 2,7 procent van de wereldbevolking heeft dan een tablet met een mobiele internetverbinding. De regio met de meeste van dit soort tablets is Noord-Amerika. Andere sterk groeiende regio’s zijn Rusland en Zuidelijk Afrika.

mobile-broadband-tablet-subscriptions-(m)

Data-abonnementen
Een belangrijke katalysator voor de toename van het aantal tablets met een mobiele internetverbinding is de komst van gedeelde data-abonnementen. Ook laaggeprijsde sim only-tarieven zorgen ervoor dat eindgebruikers vaker ook voor een tablet een mobiel data-abonnement afsluiten. Dit soort abonnementen zorgt ervoor dat tegen 20121 met aantal verkochte data-abonnementen voor tablets met 19 procent zal toenemen., zo concluderen de experts van Strategy Analytics in hun rapport.

Advertenties