KPMG: Mobiel bankieren gaat snel sterk groeien

7 augustus 2015

mobile%20bankingHet aantal personen dat wereldwijd mobiel gaat bankieren gaat de komende vier jaar verdubbelen. Dit constateren experts van het accountants- en advieskantoor KPMG.

Volgens het rapport Global Mobile Banking van de experts zal het aantal mensen dat wereldwijd mobiel gaat bankieren de komende vier jaar, tussen 2015 en 2019, gaan verdubbelen. Zij verwachten dat tegen 2020 dit aantal op 1,8 miljard eindgebruikers komt of een kwart van de totale wereldbevolking. Op dit moment zou mobiel bankieren al de grootste vorm van bankieren zijn als het gaat om het totaal aantal transacties. Ook zal het aantal nieuwe eindgebruikers van mobiel bankieren de komende tijd flink toenemen. KPMG roept banken daarom op om een duidelijke strategie voor mobiel bankieren te gaan ontwikkelen, te adopteren en in te zetten. Zeker omdat de experts een samenhang zien tussen klanttevredenheid over banken en de mogelijkheid om mobiel te kunnen bankieren.

Nieuwe methoden
In hun onderzoek constateren de specialisten van het accountants- en advieskantoor dat ook nieuwe technologie voor mobiel bankieren steeds meer opgeld doet. Zo moet ‘open banking’ ervoor gaan zorgen dat verschillende mobiele devices met elkaar kunnen communiceren en transacties voltooien. Het gebruikte mobiele besturingssysteem of mobiele ecosysteem moet hierbij onafhankelijk zijn. Ook zal meer moeten worden geïnvesteerd in de beveiliging van mobiel bankieren.

Advertenties