Home > Branchenieuws, Hosted Telefonie, Nederland, Onderzoek, Vaste telefonie, Zakelijke markt > Vaste telefoniesystemen Nederlandse bedrijven kennen lange levensduur

Vaste telefoniesystemen Nederlandse bedrijven kennen lange levensduur

6 augustus 2015

Telefonietoestel-1_resizedDe vaste telefoniesystemen van Nederlandse bedrijven hebben een relatief lange levensduur. Dit constateren de marktspecialisten van Computer Profile in een onderzoek naar de vaste telefoniemarkt onder Nederlandse bedrijven. Producent Avaya blijkt de meeste systemen te leveren.Uit het onderzoek van de marktspecialisten, onder 7.500 Nederlandse bedrijven met vijftig of meer medewerkers, uit alle segmenten blijkt dat de gemiddelde levensduur van vaste telefoniesystemen in het bedrijfsleven op zeven jaar en twee maanden ligt. De meest oude systemen zijn, aldus de cijfers, afkomstig van leveranciers als Philips en KPN. Hierbij tekenen de specialisten aan dat de vaste telefoons van KPN systemen zijn die door partners van de operator worden geleverd. Dit kunnen systemen zijn van leveranciers als Avaya, Alcatel-Lucent en MDS.

Average_age_of_PABX

Leveranciers
De specialisten hebben in hun onderzoek vooral gekeken welke leveranciers van vaste telefoonsystemen in het Nederlandse bedrijfsleven populair zijn. Avaya blijkt de meest populaire te zijn met een marktaandeel van 18 procent. De nummers twee en drie op de Nederlandse markt, Mitel en Siemens, volgen op geringe afstand met een marktaandeel van respectievelijk 15+ en 14,7 procent. De andere grote leveranciers uit de Top Vijf zijn Cisco en het eerder genoemde KPN. De systemen van Avaya en Cisco zijn vooral populair bij grootzakelijke bedrijven zoals multinationals. De systemen van Mitel zijn vooral te vinden bij de overheid, vooral gemeenten, en zorginstellingen. Siemens is veel te vinden in het grotere midden- en kleinbedrijf.

Top5_PABX_Vendors

Aansluitingen

Tot slot keken de specialisten van Computer Profile ook naar welke leveranciers verantwoordelijk zijn voor het grootste aantal extensies of aansluitingen. Ook in dit segment scoort Avaya weer de meeste aansluitingen. Bijna 28 van alle zakelijke extensies is op een Avaya-device aangesloten. Mitel neemt de tweede plaats in en Cisco volgt op de derde plaats. Siemens is ten slotte vierde.

PABX_Shares

Advertenties