Smartphoneverkoop groeit langzamer in Q2 2015

5 augustus 2015

Should-telecoms-care-about-OTTDe mondiale verkoop van smartphones groeide in het tweede kwartaal van dit jaar langzamer dan voorheen Dit stellen marktonderzoekers van Strategy Analytics.

Volgens de marktonderzoekers groeide de wereldwijde smartphoneverkoop in het tweede kwartaal van 2015 slechts met 15 procent. In totaal gingen er in dit kwartaal 340 miljoen stuks over de toonbank. Deze groei was de langzaamste van de afgelopen zes jaar. Belangrijke oorzaken voor de langzamere groei zijn onder meer de marktverzadiging in volwassen markten en in China. Willen smartphoneverkopen weer groeien, dan moeten, aldus Strategy Analytics, fabrikanten met meer revolutionaire modellen komen.

Marktaandelen

Samsung verkocht in Q2 2015 nog steeds de meeste smartphones, 71,9 miljoen stuks, maar het marktaandeel daalde wel naar 21 procent. In Q2 2015 was dit nog 25 procent. De Zuid-Koeraanse fabrikant ondervindt veel concurrentie van lowcost-fabrikanten. Apple verkoopt nog steeds veel iPhones in China, waardoor het marktaandeel steeg naar 14 procent. In totaal gingen er in Q2 2015 47,5 miljoen iPhones over de toonbank. Huawei heeft als derde nu 9 procent van de smartphonemarkt in handen. Andere dominante aanbieders zijn Xiaomi, Lenovo-Motorola, LG en Sony.

Advertenties