Home > Branchenieuws, Consumenten, Mobiele devices, Mobiele diensten, Mobiele markt, Mobiele toepassingen, Nederland, Onderzoek, Smartphones > Smartphone meest gebruikte mobiele telefoon in Nederland


Smartphone meest gebruikte mobiele telefoon in Nederland


31 juli 2015

6369804665_2b3df1ca1e_zVan alle mobiele telefoons worden smartphones in Nederland het meest gebruikt. Dit constateren de marktexperts van Telecompaper in hun TP Basics-overzicht over het tweede kwartaal van 2015.In het onderzoek stellen de telecomspecialisten dat van alle in Nederland gebruikte mobiele telefoons maar liefst 82 procent een smartphone is. In het eerste kwartaal van dit jaar zou het smartphonegebruik volgens de experts al op 81 procent hebben gelegen. Twee jaar geleden, in 2013, noteerden de specialisten nog dat 64 procent van alle gebruikte mobiele telefoons een smartphone was.

Oudere en hoogopgeleide eindgebruikers
De onderzoekers keken ook naar de demografische verschillen bij het Nederlandse smartphonegebruik. Zij constateren dat de groei van het Nederlandse smartphonegebruik vooral voor rekening komt van de oudere 50+-leeftijdsgroepen. Dit komt, zo stellen zij, omdat de meerderheid van de leeftijdsgroepen onder de 50 jaar, 90 procent, al een smartphone heeft. In de leeftijdsgroep van tussen de 10 en 20 jaar ligt dit zelfs op 95 procent. Daarnaast zijn vooral midden- en hoger opgeleiden echte smartphonegebruikers zijn. Van deze groep heeft 85 procent een smartphone. Van de groep lager opgeleiden heeft 75 procent een smartphone, aldus de experts van Telecompaper in hun onderzoek.

Advertenties