IoT-devices groeien als kool

30 juli 2015

iotHet aantal devices dat met het Internet of Things (IoT) is verbonden groeit de komende vijf jaar als kool. Dit stellen de marktspecialisten van Juniper Research in een onderzoek.Volgens het onderzoek groeit het aantal IoT-devices tot 2020 met 285 procent ten opzichte van dit jaar naar een totaal van 38,5 miljard. Voor dit jaar, 2015, verwachten de experts een totaal van 13,4 miljard.

Industriële toepassingen belangrijk
Hoewel IoT-toepassingen en – devices, zoals de met het internet verbonden slimme koelkast, vaak als belangrijkste toepassingen worden gezien, stelt het rapport dat de echte groei komt van industriële toepassingen. Voor de komende vijf jaar verwachten zij vooral een groei van het aantal IoT-devices in sectoren als de retail, de landbouw, slimme gebouwen en smart grid-toepassingen. Uit het onderzoek blijkt verder dat voor de meeste bedrijven het gebruik van IoT-deviecs en –toepassingen het simpel verbinden van hun systemen en devices het belangrijkste is.

Vroeg stadium
De onderzoekers stellen verder nog dat voor veel bedrijven het IoT zich nog in een vroeg stadium bevindt. Zij weten bijvoorbeeld nog niet goed welke informatie ze willen verzamelen en op een centraal punt bijeen brengen. Daarnaast worstelen ze ook nog met interoperabiliteit met hun bestaande systemen en netwerken.

Advertenties