Mobiele werkers hebben vertrouwen in privacybeleid werkgevers

29 juli 2015

mobile-workerVeel mobiele werkers vertrouwen erop dat hun werkgevers hun privacy bij het gebruik van mobiele devices voor de zaak waarborgen en persoonlijke informatie niet voor andere zaken gebruiken. Dit concludeert een onderzoek van de zakelijke specialist voor mobiele toepassingen MobileIron.Uit het onderzoek van de mobiele specialisten voor zakelijke toepassingen onder mobiele medewerkers in Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten onder 3500 mobiele werkers blijkt dat ongeveer 86 procent van de respondenten een smartphone voor zakelijke doeleinden gebruikt. Voor tabletgebruikers ligt dit percentage op 37 procent. Van alle respondenten geeft 61 procent aan dat zij erop vertrouwen dat hun werkgevers verantwoord en met respect voor de privacy met persoonlijke informatie op deze devices omgaat. Daarbij geeft ongeveer een derde, 30 procent, aan dat zij van werkgever zouden veranderen als dit niet zou gebeuren.

Angsten

Toch kennen mobiele werknemers ook een aantal angsten als het gaat om de privacy van hun mobiele devices. Gegevens waarvoor zij het meest verwachtend at die niet door hun werkgevers wordt ingezien zijn persoonlijke e-mail en atachments, 52 procent van de respondenten geeft dit aan, de persoonlijke contactlijst, 49 procent, sms-berichten en instant messages, 48 procent, voicemails, 45 procent, details van telefoongesprekken en internetbezoek, 45 procent, informatie van apps op het device, 44 procent, locatiegegevens, 42 procent en overzichten van alle mobiele apps op het apparaat, 41 procent. Voor medewerkers tussen de 18 en 34 jaar, de zogenoemde generatie Mobile (Gen M), ligt dit anders. Daar staat met 43 procent locatiegegevens bovenaan, gevolgd door de lijst van alle mobiele apps, 43 procent, en details van telefoongesprekken en internetgebruik, 41 procent, Ook op de overige mobiele privacyangsten van mobiele medewerkers scoren de resultaten lager.

Naamloze afbeelding

Regionale verschillen
De onderzoekers keken ten slotte ook nog naar de regionale verschillen tussen de gevoelens van mobiele medewerkers. Mobiele werknemers in Duitsland, 74 procent, vertrouwen hun werkgevers het meest als het gaat om privacy rondom het zakelijk gebruik van mobiele devices. In Japan, 53 procent, worden werkgevers het minst vertrouwd. In Spanje, 52 procent, denken de meeste respondenten dat hun werkgevers toegang hebben tot alle informatie op de mobiele devices. Franse werknemers, 71 procent, vinden het weer het meeste goed dat hun werkgever toegang heeft tot privé-informatie.

Advertenties