LTE-A en VoLTE wereldwijd steeds vaker vaste waarde


28 juli 2015

what-is-volte-and-when-will-it-launch-in-the-uk-1Mobiele operators wereldwijd rollen steeds meer LTE-A-netwerken uit. Dit blijkt uit een recente update over de uitrol van LTE door mobiele operators van brancheorganisatie van de Global mobile Suppliers Association (GSA).

Volgens het onderzoeksrapport van de GSA investeert nu wereldwijd ongeveer 30 procent van de mobiele operators actief in de uitrol van een LTE-Advanced-netwerk.Ongeveer 88 mobiele operators in 45 landen hebben nu al een commercieel LTE-A-netwerk actief. Belangrijkste reden voor deze mobiele operators om LTE-A uit te rollen is het commercieel verbeteren van hun carrier aggregation. Ook een mobiele dienst als VoLTE is populair aan het worden. Inmiddels investeren 103 mobiele operators in 49 landen in de uitrol van VoLTE of in proeftrajecten. Ongeveer 25 mobiele operators hebben nu al een op VoLTE gebaseerde HD Voice-dienst commercieel actief. De GSA verwacht dat de uitrol en lancering van meer VoLTE-diensten dit jaar nog verder zal gaan toenemen.

GSA_cumulative_LTE_network_launches_210715

LTE op stoom

De onderzoekers constateren verder dat de uitrol van LTE in de wereld op stoom is. Sinds januari 2015 groeide het aantal mobiele operators dat een LTE-netwerk heeft uitgerold van 566 naar 638. LTE 1800 vertegenwoordigt nu 44 procent van alle uitgerolde LTE-netwerken. De 800 MHz is de meest favoriete gebruikte frequentie voor LTE.

Advertenties