Home > Branchenieuws, Consumenten, Mobiele devices, Mobiele technologie, Mobiele toepassingen, Onderzoek, Wearables > Apple domineert nu ook markt voor smartwatches

Apple domineert nu ook markt voor smartwatches

27 juli 2015

apple-watch-6-1_p7nxEigenlijk niet onverwacht, maar ook de markt voor smartwatches wordt nu door Apple gedomineerd. Dit blijkt uit recent onderzoek van de marktspecialisten van Strategy Analytics.

Volgens de marktexperts heeft Cuppertino nu , na het tweede kwartaal van 2015, ongeveer 75 procent van de hele markt voor smartwatches in bezit. In totaal steeg de wereldwijde markt in dit segment ten opzichte van dezelfde periode in 2014 met maar liefst 475 procent. In totaal gingen er mondiaal in Q2 2015 5 miljoen van deze slimme toepassingen over de toonbank. Ter vergelijking; in heel 2014 werden er wereldwijd 4,6 miljoen smartwatches verkocht.

Apple Watch dominant

De Apple Watch is met een marktaandeel van 75 procent in Q2 2015 dus de meest verkochte smartwatch. Van de vijf miljoen in totaal verkochte smartwatches in het afgelopen kwartaal waren er 4 miljoen afkomstig van Apple. Dit terwijl de Apple Watch nog maar in 16 landen officieel te koop is. De andere mobiele handset- en devicegigant, Samsung, had bereikte in het tweede kwartaal van dit jaar maar een marktaandeel van 8 procent of 400.000 verkochte Galaxy smartwatches. Volgens de marktexperts van Strategy Analytics loopt het Zuid-Koreaanse bedrijf op het gebied van smartwatches ver achter bij Apple en zal het zijn uiterste best moeten doen om het bedrijf uit Cuppertino in de toekomst bij te kunnen benen.

Advertenties